وبلاگ

تفاوت ورق سیاه و روغنی چیست؟

تفاوت ورق سیاه و روغنی

ذر مقاله های قبل به بررسی جداگانه هریک از ورق های سیاه و همچنین روغنی پرداختیم. حال شاید برای شما سوال پیش بیاد که تفاوت ورق سیاه و روغنی در چه می‌باشد. همراه ما تا پایان مقاله باشید تا به نکات ارزشمندی دست یابید.

تفاوت ورق سیاه و روغنی چیست؟

شاید بتوان گفت از اساسی ترین وجه تمایز این 2 محصول از یک دیگر فرایند تهیه و تولید آن می‌باشد که در ورق سیاه به صورت نورد گرم و در ورق روغنی به صورت نورد سرد می‌باشد.

با توجه به اینکه فرایند نورد سرد نسبت به نورد گرم در دمای بسیار پایین (دمای اتاق) شکل می‌گیرد. به همین منظور نام این فرایند را برخلاف مورد قبلی (یعنی نورد گرم) نورد سرد گذاشتند که ورق روغنی (Cold rolled Steel) به نوعی ادامه فرایند تولید ورق سیاه توسط نورد گرم می‌باشد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

در فرایند نورد سرد بر خلاف نوع گرم از دقت و مزایای بسیار بالایی برخوردار هستیم که در طول مقاله به آن اشاره می کنیم. پروفیل هایی نظیر سپری، ناودانی و سایر محصولات فولادی در طول این فرایند به شکل ورق های کشیده و فشرده و کم ضخامت در می‌آیند و در نهایت قابل استفاده برای ما می‌باشند.

در فرایند نورد گرم نیازمند درک درستی از دما و کنترل آن باید داشته باشیم.

چرا که ماده اولیه (ورق فولادی) باید حرارت داده شود تا به دمای ثابت مورد تایید ما برسد. (دمای بالا باعث می‌شود فلزبسوزد) طوری که اگر این توزیع دما در طول قطعه به طور ثابت ایجاد نشود، نورد قطعه مورد نظر ما یکنواخت نخواهد بود و در نهایت بعد از اینکه در معرض عاملی نظیر: اتمسفر قرار می‌گیرد سطح آن به صورت سیاه رنگ می‌باشد.

تفاوت ورق سیاه و روغنی چیست؟

تفاوت ورق سیاه و روغنی چیست؟

| جهت اطلاع از قیمت روزانه آهن آلات ما را در صفحه اینستاگرام دنبال کنید.

بررسی تفاوت ورق سیاه و روغنی

در ورق های روغنی یا به عبارتی ورق‌های سرد، همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم با توجه به شکل گیری توسط فرایند نورد سرد که از دقت بالایی شکل می‌گیرد، نتیجه نهایی در سطح مطلوب و کیفیت و ضخامت بالاتر به نسبت ورق سیاه قرار می‌‌گیرد چرا که بعد از اسید شویی، در روند روغن‌کاری قرار گرفته و ظاهری شفاف‌تر به خود می‌گیرند.

ورق های روغنی در 3 گرید زیر تقسیم بندی می‌شوند:

  1. ST12 : که نام دیگر آن ورق معمولی
  2. ST13 : ورق نیمه‌ کشش
  3. ST14 : ورق فوق کشش

و همچنین با توجه به استاندارد های زیر به تهیه و تولید می‌شوند:

  • JIS:G3141
  • ASTM:A1008
  • EN:10130

اما در مورد ورق های سیاه، باید گفت که به 2 گرید زیر تقسیم بندی می‌شوند:

  1.  st37
  2. st52

و در بازار به دو دسته زیر شناسایی می‌شود:

  1. ورق سیاه معمولی
  2. ورق سیاه صنعتی

که با توجه به استاندارد هایی نظیر موارد زیر به تهیه و تولید می‌شوند:

  •  DIN:17100
  • UNI:FE360B
  • EN:S235JR
  • DIN:17100
  • ASTM:A572
  • JIS:SS400
  • ASTM:A283C
  •  EN:1002
  • JIS:G3106
بررسی تفاوت ورق سیاه و روغنی

بررسی تفاوت ورق سیاه و روغنی

ویژگی های ورق سیاه و روغنی

ورق سیاه با توجه به این که توسط فرایند گرم به تهیه و تولید می‌رسد، برخلاف ورق روغنی عملیات خاصی در پایان شکل گیری آن صورت نمی‌گیرد و در ابعاد گوناگون و ضخامت 6 میل و به صورت رول شده در عرض های 1000، 1250 و 1500 روانه بازار می‌شود که همین امر سبب شده است که در صنعت بیشتر مورد استقبال قرار گیرد و در مواردی نظیر: کشتی سازی، سازه های ساختمانی، در صنعت خودرو سازی(ورق های بدنه خودرو)، مخازن، لوله سازی مورد استفاده قرار گیرد.

نکته ای که در بررسی تفاوت ورق سیاه و روغنی حائز اهمیت می‌باشد، این است که استفاده از این محصول در مواردی که ظاهر چندان اهمیت ندارد، مناسب است.

در مقابل ورق های روغنی سطح زبر و خشنی مثل ورق های سیاه ندارند و از وجود یک لایه روغنی به منظور جلوگیری از زنگ زدگی، بهره می‌برند. این ورق ها در ضخامت های 0.4 میلیمتر تا 2 میلیمتر روانه بازار می‌شوند.

| شما می‌توانید در سایت آداک فلز از قیمت روز افزون آهن آلات نظیر تیرآهن و میلگرد و نبشی و غیره آگاه شوید و در کمترین زمان بدون نیاز به واسطه اقدام به خرید نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

(تفاوت ورق سیاه و روغنی چیست؟)

(تفاوت ورق سیاه و روغنی چیست؟)

ممنون که همراه ما در مقاله (تفاوت ورق سیاه و روغنی) بودید، امیدواریم مطالب بالا برای شما مفید واقع بوده باشد.

شرکت آداک فلز ایرانیان (آهن حسینی) با بیش از 20 سال سابقه در زمینه فروش آهن آلات ساختمانی و صنعتی تحت نظر کادر مجرب برای دسترسی هرچه راحت تر شما اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی نموده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *