وبلاگ

خواص آهن

خواص آهن

همانطور که می‌دانید دسته بندی مختلفی برای فلزات وجود دارد و طبق این دسته‌بندی‌ها خواص آهن مشخص می‌شود. برخی فلزات ممکن است شکل‌پذیر باشند، برخی ممکن است شکننده باشند. فلزات دیگری وجود دارند که می‌توانند مغناطیسی باشند یا اصلاً خواص مغناطیس نداشته باشد. جالب است بدانید اکثر فلزات آهنی، به استثنای فولاد ضد زنگ آستنیت دارای خواص مغناطیسی هستند.

بنابراین یکی از مهم‌ترین ملاک‌هایی که باید در خرید آهن به آن توجه کنیم خاصیت آهنی فلز مورد نظر است. ابتدا یک تعریف کوتاه از فلز آهن داشته باشیم. برای خرید انواع آهن‌آلات با قیمت مناسب و کیفیت بالا می‌توانید از خدمات ما استفاده کنید. کافی است با مشاوران ما تماس بگرید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

فلز آهن چیست؟

وقتی می‌گوییم فلز آهن معمولاً به این معناست که آهن درصد زیادی از فلز را تشکیل می‌دهد. این بدان معناست که به راحتی خورده می‌شوند پس باید با رنگ یا روغن از آن محافظت شود. اما اگر فلز مورد نظر ما تنها حاوی مقادیر کمی آهن باشد، آنگاه دیگر واژه فلز آهن بی‌معنا می‌شود. در ادامه بیشتر در مورد خواص آهن صحبت می‌کنیم.

 

خواص آهن

خواص آهن این است که اغلب دارای مقادیر نسبتاً بالایی از قدرت است. به ویژه در مقایسه با آلیاژهای مس، قلع و سرب. از دیگر خواص آهن می‌توان به دوام بالا، استحکام کششی و هدایت الکتریکی خوب، مقاومت کم در برابر خوردگی و قابلیت بازیافت اشاره کرد.

فلز آهن دارای خصوصیات منحصر به فردی است اما اگر با عناصر دیگر آلیاژ و روکش نشود، می‌توانند در معرض زنگ زدگی قرار گیرد. از طرفی هم تعیین یک ویژگی مشترک برای تمامی فلزات آهنی دشوار است. زیرا فلز آهن از ترکیب با عناصر مختلف ساخته می‌شود که هر عنصر می‌تواند ویژگی آن‌ را تغییر دهد.

انواع مختلف فلز آهن و کاربردهای آن

انواع مختلفی فلز آهن وجود دارد که در ادامه چند نمونه از آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم.

فولاد کربن

فولاد کربن احتمالاً پرکاربردترین نوع فلز آهن است. بیش از 90 درصد ترکیب شیمیایی آن‌ آهن است. کربن نیز یکی دیگر از عناصر اصلی به کار رفته در فولاد کربن است. تنها مقدار کمی از عناصر دیگر در آن وجود دارد.

کاربردهای متداول فولاد کربن شامل سازه‌ها، مبلمان و قطعات خودرو است.

فولاد ضد زنگ

فولاد ضد زنگ دارای مقدار زیادی کروم است که باعث می‌شود بهتر از فولاد کربن در برابر خوردگی مقاومت کنند.

فولاد ضد زنگ را می‌توان به چند زیر گروه تقسیم کرد. فولاد زنگ نزن آستنیت با مقادیر بالای نیکل و کروم بیشترین مقاومت را در برابر خوردگی دارد. فولادهای ضد زنگ فریت، مارتنزیتی و دوبلکس نیز وجود دارد. هر کدام بسته به کاربرد مزایا و معایب خاص خود را دارند.

از کاربردهای فولاد ضد زنگ می‌توان به استفاده در لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی، تجهیزات آشپزخانه، چاقوها و غیره اشاره کرد.

چدن

چدن یک نوع فلز آهن است که کربن بیشتری نسبت به سایر فلزات آهنی دیگر دارد. چدن اگرچه از استحکام بالایی برخوردار است، اما کاملاً شکننده می‌باشد. فقدان سایر عناصر آلیاژی به‌غیر از آهن و کربن، آن را به یک فلز آهن نسبتاً مقرون به صرفه تبدیل کرده است.

کاربردهای متداول چدن شامل ظروف آشپزی، اجزای در معرض سایش مانند چرخ دنده، میله و پین و تجهیزات معدن است.

فولاد آلیاژی

فولاد آلیاژی نوعی دیگر از فلز آهن است که به طور خاص برای اهداف خاص فرموله شده است. در حالی که از درصد بالایی آهن تشکیل شده است، می‌توان مقادیری مس، وانادیوم، تنگستن، منگنز را در آن دید. از خصوصیات فولاد آلیاژی می‌توان به چقرمگی، شکل پذیری، استحکام کششی و سختی آن اشاره کرد.

کاربردهای متداول فولاد آلیاژی شامل ابزار، قالب و تجهیزات ماشین‌کاری است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *