وبلاگ

لوله کشی ساختمان

لوله کشی ساختمان

لوله کشی ساختمان برای انتقال مایعات یا گاز انجام می‌شود. رایج ترین مورد مصرف لوله کشی ساختمان مربوط به سیستم لوله کشی آب و فاضلاب می‌باشد. علاوه بر آن برای انتقال گاز خانگی نیز از لوله‌های متفاوتی استفاده می‌شود که برای این منظور ساخته شده‌اند.

 

جنس لوله ساختمان

مصالح و قطعات مورد استفاده در سیستم لوله کشی ساختمان باید مستحکم، ضد خوردگی و مقاوم باشند. لوله‌های به‌کار رفته در لوله کشی ساختمان معمولاً از جنس فولاد، مس، برنج، پلاستیک و سایر مواد غیر سمی دیگر است. به‌طور کلی لوله‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند که هر یک از آن‌ها می‌توانند جنس متفاوتی داشته باشند.

به طور مثال لوله سیستم توزیع آب از جنس فولاد، مس و پلاستیک هستند. لوله سیستم آبرسانی نیز از جنس چدن، آهن و پلاستیک ساخته می‌شوند. از طرفی سیستم لوله کشی فاضلاب شهری از جنس گالوانیزه، فولاد و چدن می‌باشد. لوله تخلیه مدفوع نیز معمولا از آزبست، سفال، استایرن و لاستیک ساخته می‌شوند.

 

انواع سیستم لوله‌کشی ساختمان

در ادامه انواع سیستم لوله‌کشی ساختمان و کاربرد آن آورده شده است؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.

لوله گالوانیزه

این نوع لوله‌ها از جنس لوله‌های آهنی که با فولاد ترکیب شده‌اند ساخته می‌شوند. ابتدا از این لوله‌ها به خاطر تحمل فشار و مقاومت بالا در بخش لوله کشی فاضلاب ساختمان استفاده می‌شد. اما بعدها که متوجه شدند لوله گالوانیزه در اثر حرارت زیاد زنگ می‌زند و بعد از مدتی نیز رسوب پیدا می‌کند کم‌تر مورد استفاده قرار گرفت.

برای خرید لوله گالوانیزه می‌توانید از سایت ما اقدام کنید. کافی است با همکاران ما تماس بگیرید.

لوله پلیمر

لوله‌های پلیمری یکی دیگر از انواع پرکاربرد برای لوله کشی ساختمان به‌شمار می‌روند. لوله و اتصالات پلیمری به دلیل این که یک سری مزایا و ویژگی‌‌های خاص شیمیایی و فیزیکی که دارند؛ در بازار کارایی بسیار زیادی دارد.

از طرفی لوله پلیمری خود، شامل انواع متنوعی هستند که یکی از پرکاربردترین آن‌ها، لوله PVC می‌باشند. لوله و اتصالات PVC معمولا تنها برای انتقال آب سرد کارایی دارد.

لوله چدنی

بعد از ناکارآمد بودن لوله‌های گالوانیزه استفاده از لوله چدنی مرسوم شد. مهم‌ترین مزیت این لوله‌ها که در زمان خود بسیار از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار بود قیمت بسیار مناسب آن بود. اما لوله چدنی هم نتوانست در مقابل فشار زیاد و حرارت بالا در مدت زمان طولانی‌تر دوام بیاورد. یکی از معایب این لوله‌ها روند سخت اتصال قطعات بین آن‌ها بود که فرایند لوله کشی ساختمان را طاقت‌فرسا می‌کرد.

لوله پلی پروپیلن

لوله پلی پروپیلن که به لوله‌های پلاستیکی نیز معروف می‌باشد توانست جایگزین خوبی برای لوله‌های قبلی باشد. البته لوله‌های گالوانیزه و چدن کاربرد بهتری در لوله کشی فاضلاب دارند.

از مزایای لوله پلی پروپیلن می‌توان به عدم رسوب پذیری در مدت طولانی و وزن کم برای حمل آن اشاره کرد. یکی دیگر از مزایای لوله پلی پروپیلن انعطاف پذیری خوب آن است. تنها مشکل آن عدم تحمل فشار بالا در هوای بسیار سرد و گرم به خاطر انعطاف پذیری بالا است.

 

روش توزیع آب در لوله کشی ساختمان

روش‌های توزیع آب در شهر‌ها و روستاها متفاوت است. برای آب شهری معمولا آب جمع آوری شده از چاه‌ها، دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و حوضچه‌ها را تصفیه می‌کنند و آن را برای مصارف شهری توزیع می کنند. اما در مناطق روستایی معمولاً آب مصرفی مستقیماً از طریق چاه‌ها تأمین می‌شود.

 

اهمیت لوله کشی ساختمان

ساختمان‌های بلند دارای سیستم‌های لوله کشی پیچیده‌ای هستند. در گذشته سیستم لوله کشی خاصی وجود نداشت که نیاز یک ساختمان بلند را برای صرفه جویی در مصرف انرژی و آب تأمین کند. از این رو آب با کمک پمپ‌ها و سیستم توزیع به مخازن بالا و خروجی‌های دیگر ساختمان می‌رسید.

بنابراین مزیت سیستم لوله کشی ساختمان‌ این است که موجب صرفه جویی در مصرف انرژی شد. به عبارتی نیاز به پمپ آب را برای مخزن طبقات بالا از بین ‌برد. چرا که این پمپ‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که فشار مورد نیاز را در تمام طبقات به طور مساوی تقسیم می‌کنند. برخلاف روش سنتی که آب از مخازن زیرزمینی با فشار آب کمتری به مخازن بالا جریان می‌یافت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *