وبلاگ

پروفیل سنگین چه کاربردی دارد و انواع آن چیست؟

پروفیل سنگین

پروفیل سنگین چه کاربردی دارد و انواع آن چیست؟ پروفیل سنگین به‌دلیل ویژگی منحصربه‌فردش در تحمل فشار، نسبت به پروفیل سبک کاربردهای فوق‌العاده‌ای دارد. در واقع می‌توان گفت پروفیل‌های سنگین برای مصارفی که نیاز به مقاومت بیشتر در برابر فشار وزن دارند مناسب هستند. این نوع پروفیل‌ها با ورق‌هایی با صخامت ۱/۵میلی‌متر تولید می‌شود. و مقطع آن به‌صورت مستطیل یا مربع است. خصوصیت دیگر پروفیل سنگین شامل قابلیت جوش‌پذیری مطمئن، مقاومت خمشی و برخورداری از سختی سطح می‌باشد.

این خصوصیات باعث شد تا از این نوع پروفیل در ساخت شاسی‌های ماشین‌آلات سنگین و ستون درب و پنجره‌ها استفاده شود. در حالی که پروفیل‌های سبک از ورق‌های روغنی هستند، نوع سنگین آن به‌وسیله ورق سیاه تولید می‌شود. به‌طور کلی پروفیل‌های سنگین به دو دسته‌ ساختمانی و صنعتی تقسیم‌ می‌شوند. در ادامه هرکدام از این پروفیل‌ها را به تفصیل شرح خواهیم داد.

پروفیل ساختمانی

پروفیل ساختمانی به محصولاتی گفته می‌شود که در ساختمان‌سازی کاربرد دارند. از این پروفیل در ساخت در و پنجره‌های آلومینیومی استفاده می‌شود. پروفیل ساختمانی شامل سه دسته به نام پروفیل نورد گرم، پروفیل نورد سرد و پروفیل مرکب هستند.

  • پروفیل نورد گرم: پروفیل نورد گرم، از نورد گرم شمش فولادی ساخته می‌شود و به شکل قوطی هستند.
  • پروفیل نورد سرد: این نوع پروفیل، با شکل‌دادن ورق‌های فولادی از طریق خم‌کردن و پرس تولید می‌شود و ظاهر آن، ناودانی‌شکل است. محصولات تولید‌شده با این روش، برای کارهای سبک ساختمانی، مانند تیرهای تیکه‌گاه، چهار‌چوب‌های در‌های ساختمان و ناودانی مناسب است.
  • پروفیل مرکب:  پروفیل‌ مرکب، نیز به پروفیلی گفته می‌شود، که از اتصال چند پروفیل گرم و سرد ایجاد شده باشد. شکل و ابعاد پروفیل‌های ساختمانی نیز در دو نوع باز و بسته عرضه می‌شود.

پروفیل‌های صنعتی

دسته‌ دیگری از پروفیل‌ها، پروفیل‌های صنعتی هستند که به دلیل وزن کم و مقاومت بالا در صنایعی مانند خودروسازی، صنایع نظامی و غیره کاربرد دارند. در صنعت خودروسازی از اشکال قوطی مربعی و مربع مستطیلی استفاده می‌شود. در سطوح مختلف صنعتی توجه به خصوصیت‌های مکانیکی و الکتریکی از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

پروفیل‌های باز و پروفیل‌های بسته

در دسته‌بندی دیگر، پروفیل‌ها به دو صورت باز و بسته نام‌گذاری می‌شوند:

  • پروفیل‌های بسته شامل: پروفیل لوله و قوطی پروفیل، در و پنجره‌ی ساختمانی، در‌های کرکره‌ برقی و پروفیل UPVC هستند. این پروفیل‌ها به دلیل شکل ظاهری‌شان، در دسته‌ پروفیل بسته جای‌ دارند.‌
  • پروفیل‌های باز نیز شامل: انواع تیرآهن، تسمه، میلگرد، ناودانی، نبشی و چهارپهلو هستند.

کاربرد پروفیل‌ها

  • ساخت در و پنجره‌ آهنی بزرگ با استفاده از پروفیل نبشی
  • در صنعت خودروسازی
  • در ساخت پایه میز و صندلی
  • پروفیل z جهت پوشش سقف سوله‌ها
  • ساخت کرکره‌های مغازه با استفاده از پروفیل ناودانی

معایب انواع پروفیل‌ها

در نظر داشته باشید که پروفیل‌ها علاوه بر کابردهای مختلف در صنعت و ساختمان‌سازی، دارای معایب مختلفی هم هستند:

  • عدم تولید پروفیل‌‌های مختلف در کشور: به‌دلیل نیاز به دستگاه‌های گران ‌قیمت و فناوری‌های خاص شرکت‌‌های کمی قادر به تولید آن در ایران هستند. همچنین از نظر فراوانی نسبت به سایر آهن‌ آلات محدودتر هستند.
  • سخت بودن اتصالات پروفیل و بالا بودن هزینه: یکی دیگر از معایب آن دشوار بودن اتصال آن‌ها می‌باشد. در نتیجه هزینه‌ نصب بالایی نیز دارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *