پروفیل یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت آهن و فولاد است که به شکلها و ابعاد مختلفی تولید میشود. پروفیلها دارای مقطع هندسی ثابت در طول مشخص هستند و برای کاربردهای مختلفی مانند ساختمانسازی، ماشینسازی، نصب سازههای فلزی و … به کار میروند.
پروفیلها را میتوان بر اساس شکل مقطع، نوع جنس و روش تولید دستهبندی کرد. برخی از انواع پروفیلهای رایج عبارتند از: پروفیل ساختمانی، پروفیل صنعتی، پروفیل گالوانیزه، پروفیل آلومینیوم، پروفیل Z.
قیمت پروفیل به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آنها میتوان به نوع جنس، شکل مقطع، ضخامت، وزن، کارخانه تولیدکننده و بازار آهن اشاره کرد.
عناوینی که می خوانید
پروفیل
پروفیل ساختمانی یکی از انواع مقطع فولادی است که از ورقهای فولادی با ضخامتها و ابعاد مختلف تولید میشوند. پروفیل ساختمانی میتواند شکلهای متنوعی داشته باشد، اما معمولاً به صورت مربع یا مستطیل است. پروفیل ساختمانی در صنعت ساختمان کاربردهای گوناگونی دارد، از جمله ساخت چهارچوب درب و پنجره، ساخت اسکلت فولادی، ساخت وسایل دکوری و … پروفیل ساختمانی میتواند از جنسهای مختلف باشد، مانند فولاد ضد زنگ، فولاد گالوانیزه، فولاد طرحدار و … هر کدام از این جنسها خصوصیات و قابلیتهای خود را دارند که بر اساس نوع کاربرد و شرایط محیطی باید مناسب انتخاب شوند.
| جهت اطلاع از قیمت روزانه آهن آلات ما را در صفحه اینستاگرام دنبال کنید.
مزایای پروفیل
پروفیل ساختمان یکی از مواد اصلی در ساخت و ساز است که به صورت قطعات فلزی با شکل های مختلف تولید می شود. پروفیل ساختمان دارای مزایای زیادی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:
- پروفیل ساختمان دارای استحکام بالا و مقاوم در برابر بارهای خمشی، کششی و فشاری است. این خاصیت باعث می شود که پروفیل ساختمان مناسب برای استفاده در قسمت های باربر سازه های مختلف و تحمل بارهای سنگین را دارد.
- دارای وزن کمتری نسبت به بعضی از مواد دیگر مانند بتن و آجر است که این ویژگی سبب کاهش هزینه حمل و نقل و نصب پروفیل ساختمان شده و همچنین کمک می کند تا فشار روی زیرساخت های سازه کاهش یابد.
- قابلیت شکل پذیری بالایی را داراست و می توان آن را به صورت های مختلف خمید، برید، جوش و اتصال داد. این امکان موجب قابل استفاده بودن در طرح های معماری متنوع و خلاقانه میشود.
- پروفیل ساختمان دارای عمر طولانی و نسبت به عوامل آب و هوایی، خوردگی، حرارت، رطوبت، سرما و آتش مقاوم است. این خصوصیات باعث افزایش امنیت و پایداری سازه های ساخته شده با پروفیل ساختمان می شود و همچنین کاهش هزینه نگهداری و تعمیرات آن را به همراه دارد.
- دارای تنوع بالا بوده و میتوان آن را با رنگها، پوششها و الگوهای مختلف تزئین کرد.
معایب
- از وزن بالایی برخوردار بوده و نیاز به تجهیزات مناسب برای حمل و نقل و نصب آن دارد.
- نیاز به نگهداری منظم داشنه و باید از آن در برابر خط و خش، ضربه، تغییر شکل و خوردگی محافظت کرد.
- دارای قیمت بالا بوده و هزینه تولید، حمل و نصب آن بالاتر از سایر مواد است.
- پروفیل ساختمان از رسانایی حرارتی بالایی برخوردار و در فصول گرم باعث افزایش دمای داخل ساختمان میشود.
کاربرد
- ساخت دستگاههای ورزشی
- تولید باسکول
- تولید ترازو
- ساخت ماشینآلات صنعتی
- ساخت ابزار دقیق
- شاسی خودرو سبک و سنگین
- ساخت سوله
- ساختمانسازی
- پل سازی
- حصار
- راه سازی
- ساخت در و پنجره
انواع پروفیل
پروفیل یک مقطع فلزی است که در اشکال هندسی مختلف تولید میشود و در صنایع ساختمان، راهسازی و صنعت کاربرد دارد. پروفیل بر اساس شکل، سطح مقطع، نوع کاربرد و جنس تقسیمبندی میشود.
برخی از انواع پروفیل عبارتند از:
- پروفیل باز
شکل باز دارند و شامل تیرآهن، نبشی، پروفیل Z و تسمه هستند.
- پروفیل بسته
شکل بسته دارند و شامل قوطی، لوله و لنگه دری هستند.
- پروفیل ساختمانی
در مقطع مربع یا مستطیل، با ضخامت ۲ تا ۴ میلیمتر تولید و در ساخت چهارچوب درب و پنجره استفاده میشوند.
- پروفیل صنعتی
با ابعاد و ضخامت بالاتر از پروفیل ساختمانی، در ساخت اسکلتهای فولادی کاربرد دارند. مانند پروفیل I شکل یا تیرآهن.
- پروفیل سبک (مبلی)
از ورق روغنی ساخته میشوند و ظاهر زیباتر و براقتر دارند. در دکوراسیون و ساخت مبلمان استفاده میشوند.
- پروفیل گالوانیزه
روکش فلز روی دارند که ضد زنگ بوده و در محیطهای بیرونی و نواحی با رطوبت بالا کاربرد دارند.
- پروفیل استیل
از فولاد ضدزنگ ساخته میشوند و در برابر خوردگی مقاوماند. در ساخت وسایل دکوراتیو کاربرد دارند.
- پروفیل طرحدار
طرحهای خاص روی سطح آنها حک شده است. در صنایع نورپردازی، تابلوسازی و تجهیرات فروشگاهها استفاده میشوند.
کلام آخر
حتی در صنایع خودروسازی و تجهیزات نظامی و تجهیزات پزشکی نیز از مقاومت بالای پروفیل بهره میگیرند. پروفیل انواع مختلف با قیمتهای متفاوت دارد. هر مدل از پروفیل برای قسمت خاصی از یک سازه کاربرد دارد. مهندسان عمران با اندازهگیری فشار روی هر قسمت ساختمان میگویند که نیاز به چه پروفیلی دارد. از طرفی هم هرچه ضخامت و ابعاد پروفیل بیشتر باشد قیمت بالاتری دارد. اما میتوانید برای خرید انواع قوطی پروفیل روی ما حساب کنید.