در این مقاله از آداک فلز میخواهیم درباره ی کاربرد و انواع نبشی چیست صحبت کنیم لطفا تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
عناوینی که می خوانید
کاربرد و انواع نبشی چیست ؟
نبشی چیست؟
نبشی فولادی یکی از متداولترین پروفیلهای فولادی است که در ساختمانسازی، ماشینسازی و بسیاری از کاربردهای دیگر مورداستفاده قرار میگیرد. این نبشی فولادی به شکل L میباشد و توسط ماشینهای نورد و یا ماشینهای خمش ساخته میشود. در ساخت آن هم از فولاد ساختمانی (کربن، آلیاژ و ضدزنگ) و هم از فلزات غیر آهنی (آلومینیوم، مس و سایر آلیاژهای فلزی) به عنوان ماده اصلی برای تولید این نوع محصول استفاده میشود.
نبشی مقطعی است که در سازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.و از مهم ترین پروفیل های ساختمانی می باشد که به صورت مرکب و منفرد در ساختمان ها به کار میرود .
کاهش هزینه ساخت سازه ها را میتوان یکی از مهمترین دغدغه های طراحان دانست. کاربرد گسترده انواع آن در ساخت سازه ها ، اهمیت انتخاب نبشی مناسب با توجه به کاربردی که در طرح دارد را دو چندان میکند.انتخاب درست آن با ضخامت و طول مناسب در بهینه سازی هزینه های اجرای طرح نقش مهمی را ایفا میکند.
کاربرد نبشی :
نبشی فولادی به همراه انواع دیگر مقاطع فولادی مانند ناودانی، تیرهای I شکل، میلگردها و موارد دیگر، بهطور گسترده بهعنوان یک ماده تقویتکننده صلب در ساختوساز و به عنوان عنصر یکپارچه بتنی در ساختمانهای بلند مورداستفاده قرار میگیرد. علاوه بر این، از نبشی به عنوان عنصر پشتیبان در دهانههای گسترده و در کاربردهای صنعتی و عمرانی نیز استفاده میشود.
کاربرد دیگر آن برای قاببندی درها و پنجرهها، قوسها و سایر عناصر معماری نیز استفاده میشود. لازم هست این نکته ذکر شود که علاوه بر کاربردهای فوق، از نوع فولادی برای دکوراسیون اتاق، ساخت ماشینآلات سنگین و صنایع مبلمان نیز استفاده میشود.
همچنین جهت اتصالات پل ها به ستون ها و یا تیرآهن ها به بیم های باربر و اتصالات ستون ها به صفحات در فوندانسیون ، هم چنین برای ساختن ستون و خرپا به کار می رود .
همچنین در برخی سازه ها مانند سازه های مربوط به آسانسورها نبشی های خرد شده مورد استفاده قرار می گیرند که اصطلاحا نبشی لقمه گفته می شود.
جهت استعلام قیمت آنلاین آهن در واتساپ با ما در ارتباط باشید.
انواع نبشی ها :
انواع نبشی بر اساس معیارهای مختلفی تعیین میشود که برخی از این معیارها در زیر بیان شده است.
از لحاظ نوع تولید، آن را به دو نوع پرسی و فابریک تقسیمبندی میکنند. همچنین از لحاظ ظاهری به دو نوع نبشی با بال مساوی و نبشی با بال نامساوی تقسیمبندی میشوند.
نوعی از انواع آن وجود دارد که به آن، نبشی اسپیرال میگویند. نبشیهای اسپیرال در گروه نبشیهای با بال مساوی قرارگرفته و ویژگی بارز آنها سبک بودن وزن آنها است. ابعاد این نبشیها، ۲۰×۲۰×۲ و ۵۰×۵۰×۵ است.
نبشیهای پرسی از خم ساختن یک ورق به طول ۶ متر ساخته میشوند. این نوع خمش از وسط ورق فولادی صورت میپذیرد اما در فرآیند ساخت نبشیهای فابریک، این پروفیل فولادی از همان ابتدا به شکل نبشی ساخته میشود. نبشیهای فابریک از استحکام بالاتری برخوردار میباشند این در حالی است که از نبشیهای پرسی معمولاً در مکانهایی استفاده میشود که احتمال بارگذاری سنگین وجود نداشته باشد.