وبلاگ

لوله صنعتی و کاربرد آن

لوله صنعتی

لوله صنعتی به لوله‌ای گفته می‌شود که جنس آن از فولاد است. این لوله‌ها دارای ضخامت زیادی بوده و برای جابه‌جایی مواردی چون مواد نفتی، گازی و مایعات و غیره استفاده می‌شود. همچنین در مکان‌های مختلف با شرایط آب و هوایی سخت سازگار بوده و در صنایع مختلف به‌کار می‌رود.

ضخامت لوله‌های صنعتی معمولا نسبت به سایر لوله‌ها بیشتر می‌باشد. این لوله‌ها به‌دلیل داشتن ضخامت بالا دارای مقاومت بیشتری نیز می‌باشند. لوله‌های صنعتی با استفاده از ورقه‌های فولادی به یکدیگر جوش داده می‌شوند که به آن لوله فولادی نیز گفته می‌شود. در این مقاله قصد داریم درباره انواع لوله صنعتی و مزایای آن صحبت کنیم پس با آداک فلز همراه باشید.

 

انواع لوله‌های صنعتی

لوله‌ صنعتی به دو دسته کلی لوله‌های درز دار صنعتی و لوله‌های بدون درز صنعتی تقسیم می‌شوند. هر کدام از این لوله‌ها خود به انواع جزیی‌تر تقسیم می‌شود.

لوله درز دار

از لوله‌های درز دار برای ساخت سازه‌های فلزی، تولید پروفیل‌های قوطی، ساخت قطعات و انتقال مایعات استفاده می‌شود. از انواع لوله‌های درز دار می‌توان به لوله سیاه، لوله داربستی، لوله گاز خانگی، لوله جداره چاه و غیره اشاره کرد. (برای خرید لوله سیاه می‌توانید از مشاوران ما در آداک فلز کمک بگیرید.)

لوله بدون درز

لوله‌های صنعتی بدون درز برای ساخت مخازن فشار بالا، تاسیسات نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها و صنایع گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند. این لوله‌ها از مقاومت خوبی در برابر خوردگی و فشار برخوردار بوده و قيمت بالاتری نسبت به انواع  درزدار دارد. لوله مانیسمان، لوله گوشت‌دار، لوله آلومینیوم و غیره نیز جز انواع لوله صنعتی بدون درز به‌شمار می‌روند.

 

روش تولید لوله‌ صنعتی

ساخت هر کدام از لوله‌ صنعتی مراحل خاص خود را دارد. اما به‌صورت کلی، لوله‌های صنعتی طبق فرآیند کلی زیر تولید و به بازار عرضه می‌شوند. برای تولید و ساخت لوله صنعتی ابتدا برش کاری انجام شده و نوار ورق به اندازه لازم آماده می‌شود. در مرحله بعد، ورق به لوله تبدیل می‌شود. سپس درز لوله‌ی بوجود آمده، جوشکاری می‌شود. این جوشکاری معمولا به دو روش مقاومتی و گداختی انجام می‌شود. مرحله آخر براده برداری از سطح جوش و تقسیم بندی لوله فولادی به شاخه‌های مساوی است. در نهایت کیفیت محصول تولید شده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

قیمت لوله‌ صنعتی

قیمت لوله صنعتی به عوامل مختلفی از جمله ضخامت لوله، عرض، طول، جنس لوله و موارد دیگر بستگی دارد. به طور مثال لوله گوشتی به دلیل ضخامت بالا در مقایسه با سایر لوله‌ها وزن بیشتری دارد. همین مسئله باعث افزایش قیمت این محصول می‌‌شود. البته ممکن است این افزایش قیمت تحت تاثیر پارامترهای دیگر و نیز شرایط روز بازار چندان به چشم نیاید.

یا به طور کلی هرگاه میزان تقاضای یک چیزی افزایش یابد، میزان عرضه آن نیز افزایش پیدا می‌کند. این مسئله هزینه‌های چشمگیری برای تولیدکنندگان به‌دنبال می‌آورد و در نتیجه قیمت آن محصول نیز بالا خواهد رفت. این موضوع نیز به‌طور ویژه در مورد لوله‌های صنعتی صدق می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *