قیمت و سفارش ورق سیاه در سایت آداک فلز ایرانیان
ورق سیاه از جمله محصولات بسیار پرکاربرد است که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. تولید این ورق از روش نورد گرم و سرد می باشد. به نوعی ورق های فولادی به حساب می آیند. ورق سیاه را در بازار می توان به صورت رول شیت و رول فرم یافت.
به طور کلی اگر بخواهیم یک دسته بندی از آهن آلات داشته باشیم می توان آن ها را به آهن آلات صنعتی و آهن آلات ساختمانی دسته بندی کرد. در بازار به انواع صنعتی و معمولی دسته بندی می شوند تفاوت این دو نوع ورق در تکنولوژی ساخت آن ها است. بیشترین کاربرد آن در سوله ها و ساختمان های می باشد و این نوع ورق های سیاه معمولی دارای استاندارد ST37 هستند.
به ورق هایی که از فلزات ساخته شده باشد ورق فلزی گفته می شود. ورق های فلزی از فلزهای مختلف مانند فولادهای ساختمانی، فولادهای ضد زنگ، آلیاژهای آلومینیوم، مس، برنج و … ساخته شده اند. ورقهای فلزی در ابعاد و ضخامت های مختلفی وجود دارند. همچنین ورقهای فلزی از لحاظ سطح نیز شامل ورقهای مختلفی هستند. مثل ورقهای آج دار، خش دار و ورقهای صاف.
عناوینی که می خوانید
نحوه محاسبه وزن ورق
وزن ورق ها با در نظر گرفتن حجم ورق به شکل یک مکعب مستطیل به روش زیر محاسبه می شود:
وزن ورق = طول ورق × عرض ورق × ضخامت ورق × ۷۸۵۰
که در آن ابعاد بر حسب متر و وزن حاصله بر حسب کیلوگرم است. ۷۸۵۰ نیز وزن مخصوص فولاد بر حسب کیلوگرم بر متر می باشد.
کاربرد ورق سیاه
ورق سیاه با توجه به ویژگی ها و شاخصه های مهمی که دارد در جاهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. برای نمونه در تولید خودرو ، در تولید مخازن ، تانک و در صنایع فلزی سنگین ، در ساخت چرخ و رینگ ، در تولید تجهیزات مورد نیاز کشاورزی ، در ساختمان سازی و صنعت ساخت و ساز و همچنین در کشتی سازی به وفور از ابن نوع محصول استفاده می شود. کاربردهای متفاوتی را می توان با توجه به استانداردی که در ساخت رعایت می شود برای آن ها در نظر گرفت.
کاربرد گسترده ورق سیاه و رابیتس در صنعت ساخت و ساز است و مصارف گوناگون در بخش های مختلف این صنعت دارند.
ورق سیاه و ابعاد آن
ابعاد و اندازه ای که تولید می شود در دو حالت رول و فابریک می تواند مورد توجه قرار گیرد. در حالت فابریک ورق سیاه می تواند با توجه به سفارش مشتری و این که چه سایز و ابعادی مد نظر مشتری است ورق های سیاه را تولید و در اختیار مشتری قرار داد.
ورق سیاه فابریک: این نوع ورق در کارخانه در ابعاد متفاوت برش خورده و بسته بندی می شود. از ویژگی های ورق فابریک می توان به دقیق بودن ابعاد، صاف بودن کامل لبه های ورق، عدم موج و عدم شکستگی در سطح ورق و … اشاره کرد. به دلیل همین مزایا قیمت ورق فابریک از ورق رولی بیشتر است و معمولاً برای کارهای حساس که دقت و ظرافت پلیت به کار رفته اهمیت دارد، استفاده می شود.
ورق سیاه رول فرم: ورق های با ضخامت کمتر از ۱۵ میلیمتر به صورت کلاف یا رول نیز به بازار عرضه می شود، اما ورق با ضخامت بیش از ۱۵ میلیمتر قابلیت رول پیچ شدن را ندارد. این ورق ها در ضخامت و عرض های مختلف تولید می شوند، اما در طول برش نمی خورند و بسته به نیاز مصرف کننده به طول لازم بریده می شود.
مدل رولی نسبت به نوع فابریک از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است. این ورق ها که به نام کویلی نیز شناخته می شوند را می توان در عرض نیز به میزان دلخواه مجدداً برش داد. عرض رول های موجود در بازار ۱۰۰، ۱۲۵، ۱۵۰ و ۲۰۰ سانتی متر می باشد.
ضخامت های این نوع از ورق ها در بازار متفاوت می باشد و برای مثال حداقل ضخامت بین ۲ تا ۶۰ میلی متر متغیر خواهد بود. اما چیزی که در بازار وجود دارد و معمولا هم بیشتر با این ضخامت ورق سیاه تولید می شود ضخامت ۲۵ میلی متر می باشد. قیمت آن ها با توجه به ضخامتی که عرضه می شوند می توانند متغیر باشند.
| شما میتوانید در سایت آداک فلز از قیمت روز افزون پروفیل ها، آهن آلاتی نظیر تیرآهن و میلگرد و نبشی و ناودانی و غیره آگاه شوید و در کمترین زمان بدون نیاز به واسطه اقدام به خرید نمایید.
فرآیند نورد گرم
فرآیند نورد گرم یکی از روشهای تولید محصولات فلزی است که در آن، بلوکهای فلزی با قطر و ضخامت مشخص، در دمای بالا (بیشتر از دمای تعادل حرارتی) به صورت گرم نورده میشوند. در این فرآیند، بلوکهای فلزی از طریق یک غلتک گرم به شکل مورد نظر فرم داده میشوند و سپس با استفاده از دستگاههای برش، به قطعات مورد نظر تقسیم میشوند. این روش به دلیل کاهش ضایعات و افزایش سرعت تولید، در صنایع فولاد، آلومینیوم و مس استفاده میشود.
فرآیند نورد گرم دارای مزایا و معایب خاص خود است. برخی از مزایای نورد گرم عبارتند از:
- بهبود شکلپذیری و چکش خواری فلزات در حین عملیات
- بهبود خواص مکانیکی فلزات با ایجاد ریزساختارهای تصفیه شده
- تولید مقرون به صرفه با نرخ تولید بالا و کاهش هزینههای تولید
برخی از معایب نورد گرم عبارتند از:
- عدم دقت ابعادی و اعوجاج سطح فلزات در حین تغییر شکل
- ایجاد رسوبات و عیوب سطحی که نیاز به پوسته زدایی و فرآیندهای تکمیلی دارند
- مصرف انرژی بالا و اثرات زیست محیطی منفی
- محدودیت در استفاده از برخی فلزات که نقطه ذوب پایین یا واکنش پذیری بالایی دارند
چرا به ورق سیاه ، ورق گرم گفته می شود ؟
یکی از محصولاتی که با روش نورد گرم تولید شده و کاربردهای فراوانی در صنعت ساختمان دارد ورق سیاه است. این ورق از نظر کیفی از درجه استاندارد ST33 شروع و تا ST52 ادامه دارد. هر چقدر کیفیت این محصول از استاندارد ST37 پایینتر باشد؛ یعنی میزان عنصر کربن در فولاد بیشتر است و ورق از نظر ساختاری نرمتر است.
سطح ورقهای فولادی که به وسیله فرآیند نورد گرم تولید میشوند؛ معمولا به وسیله مکانیزمهای پوستهزدایی بهبود پیدا میکند. اما به دلیل ماهیت دمایی نورد گرم، محصول نهایی پس از تماس با اتمسفر هوا سطحی غیر براق پیدا کرده و به همین خاطر به آن ورق سیاه گفته میشود. محصول خروجی این فرآیند، در مقایسه با ورقهای تولید شده به شیوه نورد سرد (ورق روغنی) تفاوتهایی دارد.
مزایای ورق سیاه
ورق سیاه یکی از محصولات پرکاربرد در صنعت ساختمان است که دارای خواص و مزایای بسیاری است. ورق سیاه از جنس فولاد کربنی است که با عملیات گرم نوردی تولید میشود. ورق سیاه به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر خوردگی، ضربه، سایش و حرارت، در بسیاری از پروژههای ساختمانی، صنعتی، نفت و گاز، خودروسازی و غیره کاربرد دارد.
ورق سیاه همچنین قابلیت جوشکاری، برشکاری، خمکاری و رنگآمیزی را دارد که این امکان را میدهد که به شکلهای مختلف و با ابعاد دلخواه تولید و نصب شود. ورق سیاه با توجه به ضخامت، عرض و طول مورد نظر، در ردههای مختلف دستهبندی میشود که هر یک از آنها برای کاربردهای خاص مناسب هستند. برخی از مزایای ورق سیاه عبارتند از:
- قیمت مناسب
ورق سیاه نسبت به سایر نوع ورقهای فولادی، قیمت پایینتری دارد که این باعث میشود که هزینه پروژههای ساختمانی کاهش یابد.
- تنوع
ورق سیاه در انواع مختلف از نظر ضخامت، عرض، طول، رده و استاندارد تولید میشود که این امکان را فراهم میکند که برای هر نوع پروژه و نیاز، ورق مناسب را انتخاب کنید.
- قابل فرمدهی
ورق سیاه به دلیل داشتن خواص مکانیکی مناسب، قابل فرمدهی است و میتوان آن را با استفاده از دستگاههای خمکار، برشکار، جوشکار و غیره به شکلهای مورد نظر تغییر داد.
- قابل رنگآمیزی
ورق سیاه با استفاده از روشهای مختلف نظیر پوشش الکترو استاتیک، پوشش گالوانیزه، پوشش رنگ پودری و غیره قابل رنگآمیزی است که این باعث محافظت از سطح آن در برابر عوامل خورنده و همچنین زیبایی ظاهری آن میشود.
معایب ورق سیاه
ورق سیاه یکی از انواع ورق های فلزی است که با نورد گرم تولید می شود. این ورق دارای کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف است، اما همچنین برخی معایب نیز دارد. برخی از معایب ورق سیاه عبارتند از:
- حتمال زنگ زدگی و خوردگی در شرایط محیطی خاص
- رنگ مات و سطح خشن که باعث کاهش زیبایی و آسیب به بدن می شود
- استحکام کمتر نسبت به ورق های تولید شده با نورد سرد
ورق سیاه با وجود این معایب، همچنان یکی از پرکاربردترین و پرطرفدارترین ورق های فلزی است که در صنعت فولاد تولید و توزیع می شود.
| جهت اطلاع از قیمت روزانه آهن آلات ما را در صفحه اینستاگرام دنبال کنید.
مقایسه ورق سیاه و ورق روغنی
شاید بتوان گفت از اساسی ترین وجه تمایز این 2 محصول از یک دیگر فرایند تهیه و تولید آن میباشد که در ورق سیاه به صورت نورد گرم و در ورق روغنی به صورت نورد سرد میباشد.
با توجه به اینکه فرایند نورد سرد نسبت به نورد گرم در دمای بسیار پایین (دمای اتاق) شکل میگیرد. به همین منظور نام این فرایند را برخلاف مورد قبلی (یعنی نورد گرم) نورد سرد گذاشتند که ورق روغنی (Cold rolled Steel) به نوعی ادامه فرایند تولید ورق سیاه توسط نورد گرم میباشد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
در فرایند نورد سرد بر خلاف نوع گرم از دقت و مزایای بسیار بالایی برخوردار هستیم که در طول مقاله به آن اشاره می کنیم. پروفیل هایی نظیر سپری، ناودانی و سایر محصولات فولادی در طول این فرایند به شکل ورق های کشیده و فشرده و کم ضخامت در میآیند و در نهایت قابل استفاده برای ما میباشند.
در فرایند نورد گرم نیازمند درک درستی از دما و کنترل آن باید داشته باشیم.
چرا که ماده اولیه (ورق فولادی) باید حرارت داده شود تا به دمای ثابت مورد تایید ما برسد. (دمای بالا باعث میشود فلزبسوزد) طوری که اگر این توزیع دما در طول قطعه به طور ثابت ایجاد نشود، نورد قطعه مورد نظر ما یکنواخت نخواهد بود و در نهایت بعد از اینکه در معرض عاملی نظیر: اتمسفر قرار میگیرد سطح آن به صورت سیاه رنگ میباشد.
این محصول را میتوان با استفاده از معیارهای مختلفی از جمله قیمت ورق آهن با ورقهای روغنی مقایسه کرد. اما اصلیترین تفاوتهایی که این دو محصول را متمایز میسازند عبارتند از:
قیمت
به دلیل پیچیدگی فرآیند تولید، معمولا قیمت ورق روغنی حدود دو برابر ورق سیاه است. در فرایند تولید ورق روغنی یک مرحله اضافه به نام نمک و روغن زدن وجود دارد.
کاربردها
به دلیل نیاز به ایجاد شکلهای متمایز، معمولا برای تولید محصولات بزرگ از ورق سیاه به جای ورق روغنی استفاده میشود. این در حالی است که ورق سیاه رول شده خودش به عنوان ماده اولیه تولید ورق روغنی رول شده کاربرد دارد. از آنجایی که دوام و انعطافپذیری برای تولید محصولات کوچک اهمیت بیشتری دارد؛ معمولا برای تولید این محصولات از ورق روغنی استفاده میشود. این نوع ورق نیز نوعی ورق فولادی است که به کمک دستگاه نورد ساخته میشود. این دستگاه بدون استفاده از حرارت ضخامت ورق را کم کرده و به حد دلخواه میرساند.
استانداردها
همانطور که گفتیم ورق سیاه با استانداردهای ST37 تا ST52 ساخته میشود. اما ورق روغنی بسته به آلیاژ مورد استفاده در خط تولید، با استانداردهای مختلفی از جمله ST12 (ورق معمولی)، ST13 (ورق نیمه کشش و ST14 (ورق فوق کشش) تولید میشود.
کارخانه سازنده
ورق مبارکه، فولاد کاویان، فولاد اکسین، فولاد گیلان و قطعاتی تهران معروفترین تولیدکنندگان ورق سیاه هستند. اما ورق روغنی، به دلیل اینکه تجهیزات گرانی برای تولید نیاز ندارد؛ در کارگاههای کوچک نیز قابل تولید است. اما اگر دنبال محصول مطمئنی میگردید میتوانید ورقهای روغنی فولاد مبارکه و هفت الماس را خریداری کنید.
انواع ورق سیاه
ورق های سیاه به دو گرید تقسیم بندی میشوند :
ورق سیاه ST37
ورق سیاه ST37 یک نوع فولاد کربنی است که در صنایع مختلف مانند ساختمان، خودرو، ماشین آلات و لوله های فولادی استفاده می شود. این نوع فولاد دارای خواص مکانیکی مناسبی است که باعث مقاومت بالا در برابر کشش، فشار، خمش و شکستگی می شود. ورق سیاه ST37 به دلیل رنگ تیره اش نام گرفته است که ناشی از عدم وجود پوشش ضد زنگ یا رنگ بر روی سطح آن است. این ورق ها معمولا با روش های جوشکاری، برش، خم و پانچ قابل شکل دادن هستند و در ابعاد و ضخامت های مختلف قابل تهیه می باشند.
ورق سیاه ST52
ورق سیاه ST52 یک نوع فولاد کربنی با استحکام بالا و کشش خوب است که در صنایع مختلف مانند ساخت قطعات خودرو، سازه های ساختمانی، ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی و صنعتی استفاده می شود. این نوع فولاد دارای خواص مکانیکی مناسبی است که باعث می شود در برابر فشار، ضربه و سایش مقاوم باشد. ورق سیاه ST52 به روش ریخته گری گرم تولید می شود و پس از آن با عملیات حرارتی مانند نورد گرم، خنک کاری، تمیز کاری و تراشکاری به شکل نهایی خود می رسد. این نوع فولاد دارای استانداردهای بین المللی مختلفی است که بر اساس آنها مشخصات فنی و کیفی آن تعیین می شود.
برخی از این استانداردها عبارتند از: DIN 17100، EN 10025، ASTM A572 و JIS G3106.
در بازار نیز ورق های سیاه به دو دسته تقسیم میشوند :
ورق سیاه معمولی
ورق سیاه معمولی یک نوع ورق فلزی است که با رنگ سیاه پوشانده شده است. این نوع ورق فلزی معمولاً برای ساخت قطعات خودرو، ماشین آلات، لوله ها، سازه های ساختمانی و دیگر محصولات صنعتی استفاده می شود. ورق فلزی سیاه معمولی دارای خواص مکانیکی و شیمیایی مناسب برای کاربردهای مختلف است. برخی از این خواص عبارتند از:
- مقاومت بالا در برابر خوردگی، سایش، ضربه و حرارت
- قابلیت انعطاف پذیری، خم شدن، برش زدن، جوش زدن و متصل شدن
- قابلیت رنگ پذیری، پوشش دادن و تزئین
- قابلیت بازیافت و استفاده مجدد
ورق فلزی سیاه معمولی در ابعاد، ضخامت ها، شکل ها و الگوهای مختلف تولید می شود.
برخی از روش های تولید عبارتند از:
- رول کردن گرم
در این روش، فلز را در دمای بالا به صورت گرم به شکل یک نوار باریک رول می کنند.
- رول کردن سرد
در این روش، فلز را در دمای پایین به صورت سرد به شکل یک نوار باریک رول می کنند.
- قالب گیری
در این روش، فلز را با استفاده از قالب های خاص به شکل های مورد نظر تبدیل می کنند.
ورق فلزی سیاه معمولی یک محصول اقتصادی، کارآمد و پرکاربرد است که در صنایع مختلف کاربرد دارد.
ورق سیاه صنعتی
ورق سیاه صنعتی یک نوع ورق فولادی است که برای کاربردهای مختلف در صنعت استفاده میشود. این ورقها دارای رنگ سیاه و سطح ناصاف هستند که باعث میشود خاصیت ضد خوردگی و مقاومت در برابر سایش داشته باشند. ورق فلزی سیاه صنعتی معمولاً برای ساخت قطعات ماشینآلات، تجهیزات سنگین، لولهها، پروفیلها، قالبها، مخازن، کانتینرها و غیره به کار میرود. این ورقها را میتوان با روشهای مختلف برش، خم، جوش و رنگ آمیزی شکل داد و به ابعاد و طرحهای مورد نظر تبدیل کرد.
این ورق ها دارای مزایای زیادی هستند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می کنیم:
- مقاومت بالا
ورق سیاه صنعتی به دلیل داشتن کربن بالا، دارای مقاومت بالایی در برابر خوردگی، سایش، ضربه و فشار است. این ورق ها را می توان در شرایط سخت و نامساعد نگه داشت و از عمر طولانی آنها بهره برد.
- قابلیت پردازش
ورق سیاه صنعتی را می توان به راحتی با استفاده از ابزارهای مختلف برش، خم، جوش، رنگ و پوشش داد. این ورق ها قابل شکل پذیری بالایی دارند و می توانند به اشکال مختلف تبدیل شوند.
- قیمت مناسب
ورق سیاه صنعتی یک گزینه اقتصادی است که با توجه به کارایی و کاربرد آن، قابل رقابت با سایر نوع های ورق های فولادی است. این ورق ها در بازار با قیمت مناسب و رقابت پذیر عرضه می شوند.
خرید ورق سیاه
ورق سیاه یکی از محصولات فولادی است که در صنایع مختلف کاربرد دارد. این ورق با روش نورد گرم تولید میشود و دارای خاصیت فرمپذیری بالا و استحکام مناسب است. برای خرید ورق سیاه فولادی باید به نکات زیر توجه کرد:
- انواع ورق سیاه و کاربرد آنها
ورق سیاه به دو نوع معمولی و صنعتی تقسیمبندی میشود. ورق صنعتی دارای کربن کمتر و انعطافپذیری بالاتر است و برای صنایع مختلف مناسب است. ورق معمولی دارای کربن بالاتر و انعطافپذیری کمتر است و برای ساختمانسازی و کشتیسازی استفاده میشود .
- سایز و ضخامت ورق سیاه
سایز و ضخامت ورق سیاه بستگی به نوع کاربرد آن دارد. به طور کلی، ضخامت ورق سیاه از 1.5 میلیمتر تا 100 میلیمتر متغیر است. همچنین، طول و عرض ورق سیاه هم از 2 متر تا 12 متر و از 60 سانتیمتر تا 2.5 متر قابل تغییر است .
- کارخانههای تولیدکننده و آلیاژهای مورد استفاده
بسته به نوع آلیاژهای مورد استفاده در تولید ورق سیاه، کارخانههای مختلف دارای کیفیت، قابلیت جوشکاری، خواص مکانیکی، قطعات جانبی، قابل پذیرش بودن در بازار نیز بررسی میشود.
شرکت آداک فلز ایرانیان (آهن حسینی) با بیش از 20 سال سابقه در زمینه فروش آهن آلات ساختمانی و صنعتی تحت نظر کادر مجرب برای دسترسی هرچه راحت تر شما اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی نموده است. ما آماده قرار داد با شرکت ها و تامین کلیه اقلام مورد نیاز شما هستیم.
ما نازلترین قیمت، سرعت در تحویل، ضمانت اصالت کالا و پشتیبانی 24 ساعته را ارمغان آوردهایم.
| در صورت نداشتن زمان کافی برای مطالعه مطالب فوق میتوانید PDF مطالب را دانلود کنید |