ورق آهنی

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه نت فلز

قیمت و سفارش ورق گالوانیزه در سایت آداک فلز ایرانیان

محصولضخامتسایزکارخانهترخیصقیمت به تومان
ورق گالوانیزه2.51000شهریار تبریزکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه2.51250شهریار تبریزکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه21250شهریار تبریزکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه21000شهریار تبریزکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه31250شهریار تبریزکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه31000شهریار تبریزکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه0.31000کاشانکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه0.31250کاشانکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه0.41000کاشانکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه0.41000کاشانکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه0.41250کاشانکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه0.51000کاشانکف بنگاهتماس با ما
ورق گالوانیزه0.51250کاشانکف بنگاهتماس با ما

آهن و فولاد از عناصری هستند که به طور معمول دچار خوردگی و زنگ زدگی می شوند که در نهایت باعث تضعیف و فرو ریختن آنها می شود. برای حل این مشکل و محافظت از سازه های فولادی روش های مختلفی وجود دارد. یکی از این روش ها ” ورق گالوانیزه ” است که غالبا بهترین روش برای بیشتر سازه های فولادی محسوب می شود. شاید برایتان سوال باشد که ورق گالوانیزه چیست و چه کاربردهایی دارد. در ادامه این مطلب به این سوال پاسخ خواهیم داد و به کاربردهای مختلف و وسیع این ورق در بسیاری از جاها خواهیم پرداخت .

زنگ زدگی در ورق های گالوانیزه 

زنگ زدگی نام دیگر اکسید آهن است و زمانی رخ می دهد که آهن یا آلیاژ حاوی آهن مثل فولاد، برای مدتی طولانی در معرض اکسیژن و رطوبت باشد و با گذشت زمان اکسیژن با فلز در سطح اتمی ترکیب می شود و ترکیبی جدید به نام اکسید را تشکیل می دهند که این ترکیب باعث تضعیف پیوندهای فلز می گردد. آب با شکستن مولکول اکسیژن، به واکنش آهن با اکسیژن کمک می کند.

در ابتدای واکنش، آهن الکترون های خود را به اکسیژن می دهد. سپس یون های آهن با آب واکنش می دهند تا هیدروکسید آهن و هیدروژن تشکیل شوند. پس از این واکنش و با انجام اکسایش بر سطح یک جسم آهنی، آند تشکیل می شود و در بخش دیگری از این سطح آب و اکسیژن حضور دارند، کاتد تشکیل می شود.

فرایند صورت گرفته سبب شکل گیری یک سلول ولتایی یا پیل ولتایی کوچک می شود و با حرکت آندها به سمت کاتدها زنگ زدگی ایجاد می شود. برای جلوگیری از زنگ زدگی و مقاوم کردن فلزات از ورق گالوانیزه استفاده می شود .

ورق گالوانیزه

تولید ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه در واقع به خودی خود یک فلز خاص محسوب نمی شود. به عبارت دیگر در تولید آن ها از فلزاتی همچون آهن و فولاد استفاده می شود که تغییراتی روی آن ها انجام شده و به صورت ورق های گالوانیزه در مکان های بسیاری از آن ها استفاده می شود. از جمله این تغییرات، پوشش دهی آن ها با فلز روی می باشد. با پوشش دهی این ورق ها که معمولا و در بسیاری از موارد از فولاد و یا آهن تولید می شوند و مقاومت بسیار بالایی دارند، بر مقاومت آن ها افزوده شده و از زنگ زدگی و اکسیده شدن در مقابل هوا جلوگیری به عمل می آید.

لذا میزان استفاده از ورق های گالوانیزه به دلیل این خاصیت بسیار افزایش یافته و در موارد بسیاری از این ورق ها برای پوشش دهی استفاده می شود. به عنوان مثال یکی از مهم ترین و پر استفاده ترین موارد کاربرد آن برای پوشش دهی پشت بام ها می باشد که در بسیاری از کشور های جهان از این ورق ها برای ایجاد پوشش روی پشت بام ها استفاده می شود.

| جهت اطلاع از قیمت روزانه آهن آلات ما را در صفحه اینستاگرام دنبال کنید.

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه و کاربردهای آن

همانطور که گفتیم از مشکلات اصلی در صنعت، خوردگی ورق های فولادی است که هر ساله هزینه های زیادی صرف تعمیرات ناشی از آسیب دیدگی در اثر خوردگی فولاد می شود. برخی از این خسارت ها نیز قابل جبران نیستند ولی با ورود ورق گالوانیزه به بازار فولاد این مشکل رفع شد و طرفداران بسیاری پیدا کرد. همانطور که گفته شد وسعت استفاده از ورق گالوانیزه بسیار زیاد است. و در مناطق و محیط هایی که در معرض خوردگی فولاد هستند مورد استفاده قرار می گیرد. از کاربردهای این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از ورق گالوانیزه برای پوشش دهی پشت بام ساختمان ها

یکی از اصلی ترین و مهم ترین کاربردها ، استفاده از آن ها در پوشش دهی پشت بام ساختمان ها می باشد. به دلیل مقاومت بالایی که این نوع ورق ها در برابر اکسیده شدن و زنگ زدن دارا می باشند، از آن ها در پوشش دادن پشت بام ها استفاده های زیادی می شود.

  • استفاده از ورق گالوانیزه برای تولید کانال های کولر و بخاری

یکی دیگر از کاربرد ها، کاربرد آن در تولید انواع کانال هایی که در مجاورت هوا قرار دارند و احتمال زنگ زدن آن ها وجود دارد، از جمله کانال های کولر و لوله های بخاری و … می باشد. در صورتی که از ورق های گالوانیزه در تولید این کانال ها و لوله ها استفاده شود، عمر آن ها بیشتر شده و صرفه اقتصادی بیشتری خواهند داشت.

  • کاربرد ورق گالوانیزه در تولید و کارگذاری خطوط انتقال آب

یکی دیگر از مهم ترین استفاده های این نوع محصولات ، کاربرد آن در تولید لوله های آب و انتقال آب از منابع اصلی شهر ها می باشد که عمدتا در مقابل هوا قرار دارند و درصد احتمال زنگ زدن و خوردگی آن ها بالا می باشد.

اصولا هر محصول فلزی یا آهنی که در مجاورت هوا قرار می گیرد ممکن است در طول زمان دچار اکسید شدگی و یا زنگ زدگی شود. استفاده از این ورق می تواند باعث افزایش عمر محصولات فلزی شده و از زنگ زدن آن ها جلوگیری به عمل آورد.

ورق گالوانیزه

مزایای استفاده از ورق های گالوانیزه

ورق های گالوانیزه را به راحتی و با خیال آسوده می توانید در مناطق بسیار مرطوب و در معرض خوردگی استفاده کنید و مطمئن باشید که پوشش استفاده شده بر روی این ورق ها تمام سطوح فولاد از جمله: گوشه و فرو رفتگی ها را پوشش می دهد و از زنگ زدگی آن ها جلوگیری می کند.

هیچ کدام از پوشش های استفاده شده برای جلوگیری از خوردگی ورق های فولادی و زنگ زدگی آن ها مانند ورق های گالوانیزه مقاوم نمی باشند. این نوع ورق ها مزایای بسیاری در ساخت و ساز دارد از جمله ی این مزایا می توان به طول عمر طولانی بین ۲۰ تا ۷۰ سال، هزینه ی کم، بازرسی آسان، سادگی در تمیز کردن، صرفه جویی در منابع و قابلیت اطمینان بالا اشاره کرد .

  • هزینه ی اولیه ی کمتر برای محافظت از مقاطع فولادی روش های مختلفی وجود دارد
  • روش گالوانیزاسیون هزینه ی کمتری دارد و مقرون به صرفه تر است
  • استهلاک و هزینه کمتر  نسبت به سایر روش های نگهداری آهن گالوانیزه استهلاک کمترو هزینه ی نگهداری پایین  تری دارد.
  • عمر مفید بالا  ورق گالوانیزه عمر مفید بسیار بالایی دارد و در محیط های مرطوب ۲۲ تا ۳۴ سال عمر می کند
  • ورق ضخامت در بازار از ضخامت ۰/۱۸ میل تا ۶ میلی متر موجود می باشد .
  • فرایند جوشکاری در این نوع ورق‌ به‌آسانی انجام خواهد شد.
  • ورق‌های گالوانیزه از قابلیت انعطاف‌پذیری بسیار زیادی برخوردار می‌باشند.
  • این نوع ورق‌ها، از شکل و ظاهر بسیار براق و باکیفیتی بهره‌مند هستند.
  • ورق گالوانیزه از درجه سختی بسیار بالایی برخوردار است.

ورق گالوانیزه در کارخانه به ۲ صورت تولید می شود : رول فرم و فابریک ،

که ورق های گالوانیزه رول فرم دارای ضخامت های بالا می باشند.

هر رول ورق گالوانیزه به طور تقریبی بین ۴/۸۰۰ تا ۷/۲۰۰ کیلوگرم  می باشد

گالوانیزاسیون

گالوانیزاسیون یا گالوانیزه کردن یک روش پوشش دهی فلزات با روی (زینک) است که به منظور جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی آنها انجام می شود. این روش بر اساس اصل خوردگی گالوانیک کار می کند که در آن فلز محافظ (روی) به عنوان آند فدا شده عمل می کند و فلز مادر (آهن یا فولاد) به عنوان کاتد محافظت می شود. این روش نام خود را از لوئیجی گالوانی، دانشمند ایتالیایی که پدیده جریان الکتریکی را در تماس با دو فلز مختلف کشف کرد، گرفته است.

به طور کلی دو نوع گالوانیزاسیون وجود دارد:

  • گالوانیزه گرم
  • الکتروگالوانیزاسیون

گالوانیزه گرم

این نوع ورق گالوانیزه اساساً با فرایند گالوانیزاسیون گرم ایجاد می‌شود و در یک مکان حمامی شکل دارای عنصر روی مذاب، تولید خواهد شد. در طول این نوع شیوه از تولید ورق‌های گالوانیزه گرم، ابتدا ورق‌های فولادی در کوره‌ای قرار می‌گیرند و در میزان دمای 120 درجه سانتی‌گراد حرارت داده می‌شوند. در گام بعدی یک نوع پوشش روی به‌صورت یک نوار پیوسته بر روی بستر فولادی ورق ایجاد می‌شود؛ با رد شدن ورق‌های یادشده از حمام دارای روی مذاب و با سرعت حدود 180 متر بر دقیقه، این پوشش تشکیل خواهد شد.

در حمام معمولاً ورق فولادی به مجاور یک رول غوطه‌ور پیچیده خواهد شد و با فلز روی واکنش نشان داده و یک پوشش چسبنده ایجاد می‌شود. در مراحل پایانی، فولاد، سرد خواهد شد و پوشش روی نیز بر روی سطح بیرونی ورق سفت می‌شود.

ورق گالوانیزه سرد

این نوع از ورق گالوانیزه از طریق فرآیند گالوانیزه الکتریکی یا (فرایند آبکاری) ساخته می‌شود. در این نوع فرایند، عنصر روی به شکل الکترولیتی بر روی ورق فولادی رسوب می‌کند؛ به علت اینکه در این شیوه، میزان دما به‌ اندازه فرآیند گالوانیزه گرم، به ورق فولادی اعمال نمی‌شود. ساختار ورق گالوانیزه از نوع سرد اساساً به علت میزان دمای پایین در موقع فرآیند تولید، دچار تغییر نخواهد شد و خواص یکنواخت را برای ورق فولادی ایجاد می‌کند.

الکتروگالوانیزاسیون

در الکتروگالوانیزاسیون، پوشش روی به صورت الکتروپلاتینگ بر روی فلز اعمال می شود. در این روش، فلز مورد نظر به عنوان کاتد و الکترود های روی به عنوان آند در حمام الکترولیت قرار می گیرند و با اعمال جریان الکتریک، ذرات روی به سطح فلز منتقل می شوند. این روش برای پوشش دادن با ضخامت کم مناسب است و برای قطعات صفحه ای، لوله های نازک دیواره، ساختارهای سبک و قطعات الکترونیک استفاده می شود.

ورق گالوانیزه رنگی

ورق گالونیزه رنگی یک نوع ورق فولادی است که با یک لایه رنگ پوشش داده شده است. این ورق ها مزایایی مانند مقاومت در برابر خوردگی، زیبایی، سهولت نصب و تنوع رنگ دارند. ورق گالونیزه رنگی در صنایع مختلف مانند ساختمان، خودرو، برق و الکترونیک، لوازم خانگی و بسته بندی کاربرد دارد. ورق گالونیزه رنگی از روش های مختلفی مانند رول فرمینگ، پانچینگ، برش، خم کاری و جوشکاری قابل شکل دادن است. ورق گالونیزه رنگی با توجه به نوع رنگ، ضخامت ورق و ضخامت لایه رنگ در دسته بندی های مختلف قابل تهیه است.

ورق گالوانیزه رنگی یک نوع ورق فولادی است که با روکش گالوانیزه و رنگ پوشش داده شده است. این ورق ها در صنایع مختلف مانند ساختمان، خودرو، برق، لوله و … کاربرد دارند. ورق گالوانیزه رنگی دارای مزایایی مانند مقاومت در برابر خوردگی، زیبایی، سهولت نصب و تعمیر و نگهداری، انعطاف پذیری و قابلیت بازیافت است.

ورق گالوانیزه رنگی به روش های مختلف تولید می شود که از جمله آن ها می توان به روش هات دیپ (غوطه وری در مذاب روی)، الکترو گالوانیزه (الکترولیز روی بر روی سطح فولاد) و کنتینوس گالوانایزینگ لاین (CGL) اشاره کرد.

روش CGL یک فرآیند پیوسته است که در آن ورق فولادی از طرف یک کوره حرارت داده شده و سپس به صورت نوار به یک حمام از مذاب روی منتقل می شود. در این حمام، لایه ای از روی بر روی سطح فولاد جای می گیرد که باعث افزایش مقاومت در برابر خوردگی آن می شود.

سپس ورق گالوانیزه شده به یک قسمت خشک کن منتقل می شود که در آن با استفاده از هوا، آب و چرخش، لایه روی از سطح فولاد جدا می شود. در نهایت، ورق گالوانیزه به یک قسمت رنگ کاری منتقل می شود که در آن با استفاده از رول ها، لایه ای از رنگ بر روی سطح ورق اعمال می شود. این لایه باعث افزایش زیبایی، محافظت از لایه گالوانیزه و افزایش عمر مفید ورق می شود.

مزایای ورق گالوانیزه رنگی

این نوع ورق دارای مزایای زیادی برای کاربران است. برخی از این مزایا عبارتند از:

  • مقاومت بالا در برابر خوردگی، رطوبت، آب و هوا و عوامل شیمیایی
  • زیبایی و تنوع رنگ و طرح برای سازگاری با محیط های مختلف
  • سهولت نصب و تعمیر و نگهداری با هزینه کم
  • کاهش وزن سازه ها و افزایش استحکام آنها
  • کاهش مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست

رابیتس

رابیتس چیست و چرا از ورق گالوانیزه ساخته می‌شود؟ رابیتس به ورق‌های فولادی گفته می‌شود که از طریق انجام فرآیندی متفاوت بر روی ورق گالوانیزه‌ گرم تولید شده است. ورق گالوانیزه در شرایط مختلف، مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد، به‌همین دلیل این محصول را برای تولید مناسب می‌کند. همچنین لازم است بدانید که رابیتس انواع مختلفی دارد و ماده سازنده آن به فولاد محدود نمی‌شود. ماده‌ای پلیمری (Polymer) نیز می‌تواند برای ساخت این مصالح استفاده شود.

استفاده از رابیتس به طور معمول برای ساخت سقف‌های کاذب، گچ کاری و گچ بری‌ها، پوشش دادن تیرآهن و آرماتور، پوشش دادن بتن سیمانی، ترمیم و بازسازی ترک‌های ساختمانی و کارهای ترمیمی دیگر استفاده می‌شود. اغلب استفاده از شبکه مناسب رابیتس باعث پیوستگی عمومی دیوار می‌شود و از ترک‌خوردگی و انفصال در کار جلوگیری می‌کند.

هر چه میزان ضخامت ورق گالوانیزه برای رابیتس بیشتر باشد، مقاومت آن هم بالاتر است. کلاً می‌توان گفت ورق گالوانیزه در برابر خوردگی مقاومت قابل قبولی را از خود نشان می‌دهد. به این معنا که در برابر رطوبت و شرایط آب و هوایی مختلف مقاوم است. دلیل استفاده از ورق گالوانیزه گرم و استفاده از آن در رابیتس هم همین موضوع است. وقتی که از رابیتس در نمای ساختمان‌ها و برج‌ها استفاده می‌شود، باید در شرایط آب و هوایی مختلف قرار گیرد و در معرض رطوبت و دیگر موارد هم باشد.

انواع رابیتس

این محصول به دو صورت دسته ‌بندی می‌شود:

  1.  بر حسب ستون: یک برگ رابیتس معمولا از تعداد مشخص شده‌ای ردیف تشکیل می‌شود. در برخی از کشورها توانسته‌اند تا ۱۷ ستون هم استفاده کنند اما در ایران تنها ۱۳ ستون استفاده می‌شود. از آنجایی که کیفیت رابیتس ۱۳ بالاتر از رابیتس‌های ۹ و ۱۱ است، به همان میزان هم قیمت بالاتری دارند.
  2. بر حسب وزن: با توجه به ضخامت ورقی که برای تولید آن استفاده می‌شود، هر برگ از آن وزن خاص خود را دارد. در واقع ضخامت رابیتس است که وزن آن را مشخص می‌کند. واضح است که هر چه میزان ضخامت آن بالاتر باشد، وزن آن هم بالا و در نهایت قیمت آن نیز افزایش می‌یابد.

| شما می‌توانید در سایت آداک فلز از قیمت روز افزون پروفیل ها، آهن آلاتی نظیر تیرآهن و میلگرد و نبشی و ناودانی و غیره آگاه شوید و در کمترین زمان بدون نیاز به واسطه اقدام به خرید نمایید.

خرید ورق

ورق گالوانیزه رنگی یکی از محصولات صنعت فولاد است که با روکش دادن ورق های فولادی با لایه ای از رنگ پودری یا الکترواستاتیک تولید می شود. این ورق ها دارای خواص مقاومتی و زیبایی بالایی هستند و در صنایع مختلف مانند ساختمان سازی، خودروسازی، لوازم خانگی و برق استفاده می شوند.

برای خرید ورق گالوانیزه رنگی باید به چند نکته توجه کرد:

  • نوع رنگ و روکش

بسته به کاربرد و محیط نصب ورق گالوانیزه رنگی، باید نوع رنگ و روکش مناسب را انتخاب کرد. برخی از رنگ ها مقاومت بالاتری در برابر خوردگی، حرارت، رطوبت و اشعه UV دارند و برخی دیگر زیبایی و جذابیت بیشتری ارائه می دهند.

  • ضخامت ورق

ضخامت ورق گالوانیزه رنگی تاثیر مستقیمی بر قدرت باربری، استحکام، سبکی و قابل فرم دادن آن دارد. ضخامت مناسب ورق باید با توجه به نوع کاربرد و شرایط فنی مورد نظر تعیین شود.

  • ابعاد و شکل

ابعاد و شکل ورق گالوانیزه رنگی نیز مهم هستند. باید ابعاد و شکل ورق را با توجه به ابعاد قطعات مورد نظر، نحوه نصب، حمل و نقل و هزینه های مربوطه انتخاب کرد. بعضی از شکل های ورق گالوانیزه رنگی مانند مثلث، دایره، مستطیل، پروفیل، تسمه، لوله و … در بازار موجود هستند.

نکات مهم و ضروری هنگام خرید ورق گالوانیزه:

این نوع ورق‌های فولادی به‌صورت کلی در ابعاد و مشخصات ظاهری گوناگونی تهیه می‌شوند و افراد در موقع خرید ورق‌های گالوانیزه باید به یکسری نکات و معیارهای اساسی توجه نمایند. در بخش زیر به مهم‌ترین موارد در هنگام خرید ورق گالوانیزه اشاره خواهیم داشت:

  • قیمت ورق گالوانیزه
  • بررسی میزان وزن و ضخامت ورق
  • توجه به میزان چگالی ورق
  • بررسی ابعاد و اندازه ورق
  • توجه به برند یا تولیدکننده این محصول

شرکت آداک فلز ایرانیان (آهن حسینی) با بیش از 20 سال سابقه در زمینه فروش آهن آلات ساختمانی و صنعتی تحت نظر کادر مجرب برای دسترسی هرچه راحت تر شما اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی نموده است. ما آماده قرار داد با شرکت ها و تامین کلیه اقلام مورد نیاز شما هستیم.
ما نازلترین قیمت، سرعت در تحویل، ضمانت اصالت کالا و پشتیبانی 24 ساعته را ارمغان آورده‌ایم.

| در صورت نداشتن زمان کافی برای مطالعه مطالب فوق میتوانید PDF مطالب را دانلود کنید |

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *