وبلاگ

میلگرد آجدار چیست؟

میلگرد آجدار چیست؟

در این مقاله سعی داریم به بحث “میلگرد آجدار چیست؟ “بپردازیم و آن را مورد بررسی قرار دهیم، با ما همراه باشید.

میلگرد آجدار چیست؟

میلگرد آجدار در واقع یکی از مهم ترین مقاطع آهنی می باشد که در بسیاری از صنایع از جمله صنعت ساختمان کاربرد دارد و دارای انواع مختلف با کاربردهای متفاوت می‌باشد.

میلگرد پروفیلی است که در سازه های بتنی به منظور فراهم کردن مقاومت کششی در سازه و جبران مقاومت کششی بتن آرمه مورد استفاده قرار می گیرد. در حقیقت میلگرد سبب درگیری بیشتر بتن می شود که در نتیجه استحکام افزایش می یابد.

بتن که به تنهایی در ساخت یک سازه تاب و تحملی ندارد و نمی تواند ضربه و لرزش ها را تحمل کند، از این رو برای افزایش مقاومت آن از میلگرد کمک می گیرند تا بتوان آن را در بتن قرار داد که مقاومت کششی پایین آن را تقویت کند.

انواع میلگرد :

این محصول فولادی  در دو نوع میلگرد آجدار و ساده تولید می شود.
به طور کلی میلگرد در انواع گوناگون تولید می‌شود که تفاوت آن ها در میزان آج روی میلگرد ها می باشد.

این محصولات در چهار گروه (A1 تا A4) شناخته می شوند.
میلگردهای گروه A1 آجدار نیست و از آن‌ها با عنوان میلگرد ساده یاد می‌کنند.

| جهت اطلاع از قیمت روزانه میلگرد ما را در صفحه اینستاگرام دنبال کنید.

تفاوت میلگرد آجدار و ساده

تفاوت میلگرد آجدار و ساده

 

آج میلگرد ها

آج میلگرد معمولا به سه صورت آج مارپیچ، جناقی و نیز مرکب بر روی بدنه این پروفیل حک می شود که درصد کربن موجود در این مقطع فولادی متفاوت است. میزان خم پذیری نیز با توجه به کاربردهای گوناگون متمایز با یکدیگر است. میلگرد نیز مانند سایر محصولات فولاد ساختمانی دارای ویژگی و استانداردهای مختص به خود است.

 

  • سری A2: از دیگر انواع میلگرد آهن می توان به سری A2 اشاره نمود که در مقایسه با دو نوع بالا دارای آج کمتری می باشد. از این نوع میلگرد ها بدلیل وجود آج کمتر و همچنین قابلیت خمکاری و جوشکاری در آن ها اغلب برای ساخت خاموت،رابیتس و… استفاده می شود.

 

  • سری A3 و A4: میلگرد های A3 و A4 بیشترین میزان آج را دارا می‌باشند که اغلب در ساخت تیرچه بتی، اسکلت فلزی، ساخت فوندانسیون و… استفاده می شود. این میلگرد ها بدلیل مقاومت بالا و خشک بودن، قابلیت خمکاری و جوشکاری ندارند.

| برای اطلاع بیشتر در مورد میلگرد ساده بر روی این لینک کلیک کنید.

استانداردهای میلگرد آجدار :

در مورد میلگرد آجدار منابع مختلفی مورد استناد قرار میگیرد که با توجه به اینکه میلگردهای تولید شده توسط کارخانه ذوب آهن بر اساس استانداردهای روسیه می‌باشند.

استاندارد 2590 GOST از مهمترین منابع محسوب می گردد.

یکی دیگر از استاندارد های مرجع در تولید میلگردهای آجدار استاندارد اروپایی BS EN ISO 15630  می باشد که در این استاندارد نیز در مورد روش های تست میلگردهایی که برای فولادهای مسلح کننده بتن انجام شده، صحبت شده است.

اما در میان منابع داخلی نیز دو استاندارد مهم مورد استناد قرار می گیرند. برای کسانی که در صنعت و ساختمان سازی فعالیت می نمایند و به نوعی با میلگرد آجدار سر و کار دارند این استانداردها بسیار آشنا هستند. لازم به ذکر است قیمت میلگرد به نوعی تابع استاندارد آن نیز می باشد.

  1. استاندارد ملی 3132 با عنوان : میلگرد های فولادی گرم نوردیده برای تسلیح بتن
  2.  استاندارد ملی 8103 -1 با عنوان : فولاد برای تسلیح و پیش تنیدن بتن

 

مشخصات مکانیکی میلگرد آجدار

مقاومت کششی میلگرد (Rebar Tensile Strength):

حداکثر مقاومت کششی یا تنش گسیختگی، از تقسیم حداکثر بار ثبت شده در آزمایش کشش بر سطح مقطع اولیه میلگرد به دست می‌آید که برای تعیین آن می توان از دستگاه های تست کشش میلگرد استفاده کرد.

مقاومت تسلیم میلگرد (Rebar Yield Strength):

مقدار تنشی که در آن بدون افزایش بار تغییر طول فولادی زیاد می‌شود تنش تسلیم یا مقاومت تسلیم یا مقاومت جاری شدن می‌نامند و بر حسب مگاپاسکال حساب می شود.

مبنای تشخیص حد الاستیک و شروع رفتار پلاستیک ماده مقاومت تسلیم محسوب می‌شود. دو عامل استحکام کششی و تنش تسلیم میلگرد از عوامل بسیار مهم و تأثیرگذار بر مقاومت میلگرد است.

جدول مشخصات مکانیکی میلگرد آجدار

جدول مشخصات مکانیکی میلگرد آجدار

جمع بندی

در پایان مقاله ” میلگرد آجدار چیست؟ ” می توان به این اشاره کرد که استفاده از این جنس میلگرد ها در ساخت ستون های بتنی در ساختمان سازی بهینه تر می‌باشد.

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *